Hoge energiekosten drijven kopers naar de nieuwbouwmarkt

De hoge energiekosten laten zich ook voelen op de vastgoedmarkt. De vraag naar Nieuwbouwwoningen is sterk toegenomen. Bovendien zijn nieuwbouwwoningen goedkoper en geniet je gedurende 5 jaar van 50% korting op je kadastraal inkomen bij de aankoop van een Bijna Energie Neutrale nieuwbouwwoning met een E-peil van 20.

Bijna energie neutrale woningen
 

Wie bouwt moet rekening houden met de toekomstige energiekosten. Daarom zetten we sterk in op het ontwerpen en bouwen van bijna energieneutrale woningen. Dat zijn woningen die laag E-peil hebben. Het bijzondere aan deze BEN-gebouwen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

💡 Wist je dat BEN-woningen met een E-peil van 20 genieten van minstens 50% korting op je kadastraal inkomen gedurende 5 jaar?

 Duurzame oplossing op lange termijn

"We merken dat de hoge energiekost voor verschillende mensen de druppel is die de emmer deed overlopen. Zo is er een generatie medioren en senioren die een verouderde woning bezit die al lang niet meer voldoet aan de huidige energienormen. De woningen zijn weinig tot niet geïsoleerd en worden verwarmd met een oude ketel. De eigenaars ontbreken de middelen om de nodige maatregelen te treffen en de huidige energiefactuur wringt hen de nek om. Zij willen hun oude woning zo snel mogelijk omruilen voor een comfortabele energiezuinige woonst waar ze geen onderhoudskosten aan hebben. Bovendien verbruiken deze BEN-woningen zo weinig energie dat de factuur opnieuw betaalbaar wordt", vertelt Patrick Horemans, verkoop- en marketingdirecteur.

💡 Wist je dat een nieuwbouwwoning goedkoper is dan een niet energie zuinige woning op de immomarkt!

Daarnaast is er een grote groep twintigers en dertigers die twijfelen tussen renoveren of bouwen. Voor de energiecrisis lag het aantal mensen dat koos voor een renovatieproject hoger dan vandaag het geval is.

“Mensen willen zekerheid voor ze hun bouwproject starten. Zekerheid over de totale energiekost en over de totale kosten. Bouw je met ons jouw woning op maat, dan ben je zeker van beide. Wij bouwen uitsluitend BEN-woningen en lichten je in over groene energiebronnen. Dankzij onze expertise ben je zeker van je investering en het rendement. Bovendien zijn we prijsvast. De grondstoffen blijven stijgen en toch werken we met een vaste aannemingsprijs. Eens getekend, is je prijs definitief. Zo verzeker je je van een groene en betaalbare toekomst", besluit Patrick Horemans, verkoop- en marketingdirecteur van Splendid Woningbouw.


ℹ️ Meer info?

Splendid Woningbouw
011 45 82 30
info@splendid.be
www.splendid.be