Stadsvernieuwingsprojecten verhogen de aantrekkelijkheid, duurzaamheid en leefbaarheid van steden

Open wervendag - zondag 7 mei 2023 

Dat het niet allemaal publieke ruimtes of voorzieningen moeten zijn, dat bewijst Park Gulden Bodem in Sint-Truiden.
Projectontwikkelaar en sleutel-op-de-deur bedrijf Splendid Woningbouw realiseert hier een volledig nieuwe woonomgeving met stadswoningen, parkwoningen en appartementen. Je kan het project bezoeken op zondag 7 mei 2023 van 10-17u.

Groen, energie en woonkwaliteit

Bij het ontwerpen van deze woonomgeving stonden drie objectieven centraal: groen, energie en woonkwaliteit. Park Gulden Bodem is dan ook een woonproject met hoge ambities.

Zo werd ervoor gekozen om rond de woningen een park te creëren met veel groen zoals bomen en perkjes. Het zorgt ervoor dat regenwater de grond kan insijpelen en dat is goed voor het klimaat, de biodiversiteit én zorgt voor verkoeling. Bovendien brengt een groene omgeving rust. Een ander belangrijk aspect van dit bouwproject is energie. Alle woningen zijn bijna energie neutraal. Ze zijn compact gebouwd zonder in te boeten aan ruimte en ze zijn voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is de afwerkingsgraad van elke woning zeer hoog en speelt ook de ligging een grote rol in het bepalen van de hoge woonkwaliteit. Park Gulden Bodem ligt immers op wandelafstand van het stadscentrum in de hoofdstad van Haspengouw met een groen karakter.

Een bouwwerf die tot de verbeelding spreekt

Op dit moment zijn al heel wat parkwoningen en stadsappartementen bewoond. Daarnaast is de afwerking van verschillende stadswoningen begonnen én is gestart met de bouw van zonnewoningen. Park Gulden Bodem is dan ook een bouwwerf die tot de verbeelding spreekt. Kom langs op Open wervendag en we vertellen je meer over dit bijzondere bouwproject.

Open wervendag 7 mei 2023 van 10 tot 17 uur

Bijzonderheden van Park Gulden Bodem:

• Parkomgeving

• Grote verscheidenheid van woningen: stadswoningen, parkwoningen, appartementen..

• Op 1 km van de historische, bruisende binnenstad

• Traditionele bouwwijze

• Sublieme architectuur en hoogwaardige afwerking

• BEN-woningen met zonnepanelen