De Monumentenrun 2023

Tijdens de achtste editie van deze urban run loop je door de mooiste monumenten, onverwachte plekjes en natuurpracht. Ontdek het Begijnhof, UNESCO werelderfgoed, het stadhuis op de Grote Markt of de skyline van Sint-Truiden vanop het stadskantoor. Onderweg geniet je van superleuke animaties zoals een vuuract in de Abdijtoren en fantastische drag queens. Honderden kaarsen zorgen voor een indrukkend ingetogen moment op de begraafplaats van Schurhoven. 

Woonproject Park Gulden Bodem

Splendid woningbouw is al jarenlang trouwe sponsor van de Monumentenrun.

"We willen meer betekenen voor de stad Sint-Truiden dan alleen de skyline veranderen. Het sponsoren van dit sportief evenement is een directe manier om iets terug te geven aan de gemeenschap", vertelt Patrick Horemans, verkoop- en marketingdirecteur.

Park Gulden Bodem is een stadsvernieuwingsproject aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden, op wandelafstand van de Grote markt. Splendid Woningbouw creërt een aantrekkelijke en duurzame woonomgeving met veel aandacht voor natuur en groen.

"Zo willen we ons steentje bijdragen tot de leefbaarheid van de stad. De verschillende stads- park- en patiowoningen en appartementen liggen tegen een prachtige perenboomgaard. We zullen alle deelnemers van de Monumentenrun zaterdag dan ook trakteren op een zak vol lekkere peren van de eigen 'Gulden Bodem', aldus nog Patrick Horemans, verkoop- en marketingdirecteur.

In totaal worden 157 wooneenheden gerealiseerd. In 2028 zal de volledige woonomgeving klaar zijn.

Zin om zelf nog deel te nemen? Info via www.monumentenrunsinttruiden.be